Home Botezul

Botezul

BOTEZUL LA BISERICA NOASTRA

Pentru a stabilii data și detalii legate de botez vă rugăm să contactați pe Pr. Nicolae  la tel.: 404 518 1042.

Pentru savarsirea Botezului aveti nevoie de aceasta aplicatie, aplicatia se poate completa online sau format .pdf; In cazul in care se completeaza format PDF aplicatia trebuie trimisa la adresa din antet.

Completeaza Aplicatia Online
Descarca Format PDF


SFANTUL BOTEZ

Sfântul Botez este una din tainele esentiale mântuirii, prin care omul dobândește iertare de pacatul strămoșesc și de toate pacatele făcute până atunci.

Ca sa facă marturisirea de credintă, naşului i se cere sa fie un bun credincios, botezat in credinta ortodoxa. Părinţii pruncului nu pot fi naşii propriului lor copil.

Naşul are indatorirea sa se îngrijească de viaţa sufletească a finului său, invaţându-l, la vremea cuvenită, adevarurile dreptei noastre credinţe spre a face din el un bun credincios, membru sanatos al Sfintei Biserici.

Naşii sunt în acelaşi timp martorii şi chezasii (garantori). Martori — pentru ca vor putea adeveri la nevoie oricînd şi înaintea oricui că au fost de faţă la botezul finului (sau finei) lor şi chezaşi pentru ca pe temeiul credinţei lor, pe care o marturisesc în locul copilului ce se botează, se savârşeşte Sfântul Botez.

Tot nasii trebuie sa pregateasca urmatoarele lucruri pentru Botezul finului lor:

Obligatorii

 • lumanare mai mare impodobita cu flori care se va aprinde dupa ce este botezat copilul si care simbolizeaza lumina lui Hristos in lume. Lumanarea o puteti cumpara la Biserica noastra cu $30
 • panza alba de dimensiuni aproximative de 150/150 cm. care simbolizeaza curatenia sufleteasca, cu care se va infasa copilul dupa ce este luat din apa.
 • panglica alba lata de 3 inch si lunga de aproximativ 5 ft. cu care se va infasa pentru prima data cel nou botezat.
 • Un set de haine noi pentru copil (de obicei albe) cu care se va imbraca prima data ca si om nou curatit de cele vechi.
 • O mica sticluta cu ulei de masline, cu care, dupa ce se va sfinti va fi uns copilul.
 • Un prosopel pentru preot cu care se va spala pe maini dupa afundarea copilului in apa.

Optionale:

 • O iconita care va fi sfintita si va ramane al copilului. In special sfantul al carui nume poarta.
 • Prima tundere a parului este adusa jertfa lui Dumnezeu de aceea nu se ia acasa dar preotul poate taia o suvita de par dupa tunderea oficiala pe care sa o ia parintii acasa ca si amintire de la Botez. Pentru aceasta este nevoie de un plic sau o cutiuta speciala pentru primul par tuns.
 • Pentru ca pruncul devine crestin se recomanda o cruciulita la pieptul lui. Nasii pot face cadou o cruciulita cu ocazia Botezului. Ea se va sfinti si oferi noului botezat.

Important!

 • Nasii trebuie sa fie si ei botezati in credinta ortodoxa si ei sunt cei care vor citi in timpul slujbei “Crezul” de aceea va rugam sa va uitati acasa peste cartea de rugaciuni si sa va familiarizati cu aceasta marturisire de credinta pentru a fi usor de citit in fata intregii asistente de la Biserica.
 • La Biserica noastra se gaseste o masa pe care copilul este dezbracat inainte de a fi botezat. Pentru a se simtii cat mai confortabil pe aceasta masa, parintii sunt rugati sa aduca o paturica sau un prosop mai mare pe care va sta copilul. In timp ce nasa dezbraca copilul mama poate sa o asiste.
 • Pentru ca in Statele Unite Biserica se organizeaza din ceea ce primeste de la credinciosi, Adunarea generala parohiala a stabilit ca pentru Taina Sfantului Botez membrii Bisericii sa plateasca o taxa de $150 iar cei care nu sunt membrii $300. Parintii sau nasii trebuie sa fie membrii bisericii pentru a beneficia de reducere.

Pentru intrebari sau nelamuriri legate de savarsirea Tainei Sfantului Botez va rugam sa va adresati Pr. Nicolae.

 

Contacteaza Preotul!