Home Despre Noi

Despre Noi

Despre Parorhia Noastra
Image Title

La cumpana dintre milenii ia fiinta intr-o metropola americana o Misiune Ortodoxa Romana pusa sub Protectia Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului. Biserica Ortodoxa Romana Sfanta Maria isi croieste drumul cu indrazneala in comunitatea ortodoxa locala si iata ca timp de peste 10 ani  este prezenta la fiecare pas  in viata romanilor din Atlanta.

Parohia cu hramul „Acoperamantul Maicii Domnului” este sub jurisdictia canonica a Arhiepiscopiei Ortodoxe Romana din cele doua Americi pastorita de Inalt Preasfintitul Nicolae si Preasfintitul Ioan-Casian.Pr.
Nicolae Clempus, Iconom-Stavrofor este cel care din 23 Decembrie 2001, slujeste neincetat aceasta frumoasa comunitate ortodoxa si este alaturi de toti enoriasii sai la necaz si bucurie prin sfintele slujbe pe care le savarseste si serviciile religioase asa de importante in urcusul nostru duhovnicesc.

Administratia parohiala si toate proiectele in desfasurare sunt sustinute numai de enosiasii cotizanti ai parohiei. Fiecare donatie este foarte importanta pentru o buna desfasurare a vietii noastre liturgice si pentru toate actiunile sociale si de caritate.

Aceasta pagina oglindeste numai o parte a ceea ce este Biserica noastra. Va invitam sa fiti parte din acesta mica dar ambitioasa comunitate ortodoxa.

Slujbe Religioase
Darul la Altar

In fiecare perioada liturgica a anului familiile din Biserica care doresc sa aduca darul lor de prescura si vin la altar vor putea face acest lucru prin programare. Iata cum se procedeaza:  fiecare familie isi alege o Duminica pentru care doreste sa aduca prescura si vinul la Sfantul Altar pentru slujire.

Mai Multe Informatii

Sfintirea casei

Sfeştania este denumirea populară pentru slujba Aghiasmei mici sau Sfinţirea cea mică a apei. Ea se săvârşeşte de către preot în biserici sau în casele credincioşilor cu diferite prilejuri.

Mai Multe Informatii

Parastasul

Sâmbăta este ziua rânduită de Biserică pentru pomenirea morţilor, căci Sâmbăta înseamnă în ebraică odihnă (Şabat). Aşadar, în ziua de odihnă facem rugăciuni pentru cei ce au murit, deoarece ei s-au odihnit de toate lucrurile pământeşti şi de toate celelalte. Iar pomenirea lor s-a rânduit să se facă în fiecare sâmbătă, dar nu în cea Mare.

Mai Multe Informatii

Botezul

Pentru a stabilii data și detalii legate de botez vă rugăm să contactați pe Pr. Nicolae  la tel.: 404 518 1042.
Pentru savarsirea Botezului aveti nevoie de aceasta aplicatie care trebuie completata si trimisa la adresa din antet.

Mai Multe Informatii