Home Despre Noi

Despre Noi

Despre Parorhia Noastra
Image Title

La cumpâna dintre milenii ia ființă într-o metropolă americană o Misiune Ortodoxă Română pusă sub protecția Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului. Biserica Ortodoxă Română Sfânta Maria își croiește drumul cu îndrăzneală în comunitatea ortodoxă locală si iată că timp de peste 22 de ani  este prezentă la fiecare pas  în viața românilor din Atlanta.

Parohia cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” este sub jurisdicția canonică a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din SUA care se află sub Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi păstorită de Inalt Preasfintitul Părinte Nicolae, Arhiepiscop și Mitropolit.Pr.
Nicolae Clempus, Iconom-Stavrofor este cel care din 23 Decembrie 2001, slujeste neîncetat această frumoasă comunitate ortodoxă si este alături de toți enoriasii săi la necaz și bucurie prin sfintele slujbe pe care le săvărșește si serviciile religioase așa de importante în urcușul nostru duhovnicesc.

Administrația parohială și toate proiectele în desfășurare sunt susținute numai de enoriașii cotizanți ai parohiei. Fiecare donație este foarte importantă pentru o bună desfășurare a vieții noastre liturgice și pentru toate acțiunile sociale și de caritate derulate în parohie.

Această pagină oglindește numai o parte a ceea ce este Biserica noastră. Vă invităm să fiți parte din acestă mică dar ambițioasă comunitate ortodoxă.

Slujbe Religioase
Darul la Altar

In fiecare perioada liturgica a anului familiile din Biserica care doresc sa aduca darul lor de prescura si vin la altar vor putea face acest lucru prin programare. Iata cum se procedeaza:  fiecare familie isi alege o Duminica pentru care doreste sa aduca prescura si vinul la Sfantul Altar pentru slujire.

Mai Multe Informatii

Sfintirea casei

Sfeştania este denumirea populară pentru slujba Aghiasmei mici sau Sfinţirea cea mică a apei. Ea se săvârşeşte de către preot în biserici sau în casele credincioşilor cu diferite prilejuri.

Mai Multe Informatii

Parastasul

Sâmbăta este ziua rânduită de Biserică pentru pomenirea morţilor, căci Sâmbăta înseamnă în ebraică odihnă (Şabat). Aşadar, în ziua de odihnă facem rugăciuni pentru cei ce au murit, deoarece ei s-au odihnit de toate lucrurile pământeşti şi de toate celelalte. Iar pomenirea lor s-a rânduit să se facă în fiecare sâmbătă, dar nu în cea Mare.

Mai Multe Informatii

Botezul

Pentru a stabilii data și detalii legate de botez vă rugăm să contactați pe Pr. Nicolae  la tel.: 404 518 1042.
Pentru savarsirea Botezului aveti nevoie de aceasta aplicatie care trebuie completata si trimisa la adresa din antet.

Mai Multe Informatii