Home Noutati Importante!

Noutati Importante!

Iubiți credincioși,
În plină criză socială și momente de grea încercare pentru întreaga omenire, ne rugăm la Dumnezeu să vă țină pe toți sânătoși, întăriți în credință și cu nădejdea biruinței. Acesta este mesajul Sfintei Învieri a Domnului: biruința asupra morții, asupra întunericului și împărtășirea luminii sfinte. 
Anul acesta saptămâna patimilor, Sfânta Inviere (Paștele) și săptămâna lumintată, perioade de mare înălțare duhovnicească o să intre în amintirea noastră. Ne vom aduce aminte mult timp de acum înainte de momentele acestea de încercare prin care trecem cu toții. Nadejdea ne este la Dumnezeu că vom trece cu bine și biruința noastră va fi deplină. 
Iată căteva anunțuri legate de programul sfintelor sărbători:
– Sărindarele (grăul) care au fost aduse la Biserică și care au fost pomenite tot postul mare vor rămâne la Biserică, într-un loc sigur și după ce vom avea voie să revenim la program liturgic normal se va stabili o sămbătă în care fiecare va lua acasă găul și vom face un parastas de obște pentru cei trecuți în veșnicie. Nu putem veni cu toate colivele la Biserică în acestă perioadă de carantină. 
– Toate Deniile din săptămâna patimilor vor fi transmise online pe FB si pe canalul youtube a Bisericii. Credincioșii vor participa de acasă la aceste slujbe iar în Sfânta Biserică va fi prezent doar preotul, cântărețul și paraclisierul. 
– Toate serviciile religioase, botezuri, cununii, parastase, sfințiri de casă etc. din luna Aprilie au fost anulate și vor fi reprogramate. 
– Slujba de Înviere va fi săvărșită doar de preot, cântăret și paraclisier, fără participarea fizică a credincioșilor. Toți credincioșii sunt îndemnați să participe la slujba Sfintei Învieri fiecare din casele lor. Pregătiți acasă o lumânare și la îndemnul preotului “Veniți de luați Lumină” fiecare își va aprinde lumânarea din casă. Imediat după acest moment vom cânta cu toții troparul “Hristos a Inviat!” Învierea lui Hristos va răsuna în casele tuturor, preotul din Biserică iar credincioșii din casele lor vom umple lumea aceasta de frumusețea mesajului Învierii. Fiecare casă va devein o mică Biserică. Distanța ne va despărți iar Invierea Domnului ne va uni sufletește. Slujba Învierii va continua până la 4 dimineața. 
– Din cauza ordonanței “Shelter in place” prin care trebuie sa stam acasă în izolare, nu vom putea oferi “paștele” anul acesta. Vrem ca toată lumea să fie în siguranță, de asemena nu vrem să riscăm închiderea completă a Bisericii de către autorități pentru nerespectarea prevederilor federale și de stat. 
– Nu uitați că Pr. Nicolae vă stă la dispoziție pentru întrebări sau nelămuriri. Dacă există persoane care au nevoie în acestă perioadă de ajutor de orice fel nu ezitați să ne contactați. 
– Parohia noastră trece în această perioadă și printr-o situație financiară delicată având în vedere lipsa donațiilor duminicale. În acest scop vă îndemnăm să ajutați Biserica prin donații online. Iată felul în care puteți dona:
– Prin pagina web a Bisericii la: https://saintmaryro.org/the-cause/donatii-biserica/ 
– Prin metode rapide cum ar fi Zelle, QuickPay sau Venmo folosind adresa de e-mail: [email protected] 
– Puteti trimite donații sub formă de cec pe adresa Bisericii: 2875 Winder Hwy. Dacula GA 30019

Urmăriți transmisiile noastre live prin aceste metode:

– Direct de pe pagina web a Bisericii la: www.saintmaryro.org 
– Abonați-vă și urmăriți slujbele noastre live și pe canalul YouTube la adresa:
https://www.youtube.com/channel/UCbULyn7Mt93I9lvSQJEpSlQ  
– Urmăriți transmisiile noastre live pe Facebook direct de pe pagina Bisericii la: Biserica Ortodoxa Sfanta Maria